Rose-Mieke Karel Wirtzbeurs

Dit project is opgericht voor de ondersteuning van het gezin Mahayani en gezin Rathi op Bali en loopt vanaf 2007. De beurs is toegekend aan Ida Ayu Wayan Mahayani (17 jaar), die het studiejaar 2007-2008 is begonnen met haar studie medicijnen aan de Udayana Universiteit te Denpasar. Naast haar maandelijkse toelage krijgt zij extra kosten zoals collegegeld, aanschaf van studieboeken, laptop computer en degelijke vergoed. Behalve een zeer getalenteerde studente is zij ook een van de beste vertolkers van traditionele dansen op Bali.

Fondsen worden ook overgemaakt naar de familie van Ida Ayu Rathi (14 jaar) ter ondersteuning van haar studie aan de middelbare school te Amlapura, Bali. De beurs wordt gefinancierd door Rose-Mieke en Karel Wirtz. Mochten er meer aanvragen komen voor talentvolle studenten voor een beurs dan zal ZOT zoeken naar sponsoren.

Nieuws van de door ZOT-gesponserde studenten in Bali.

Mahayani, komende september 20 jaar, is een groot succes aan de Udayana Universiteit in Denpasar. Per september aanstaande gaat ze haar vierde jaar in van de medische studie. Ze heeft alle examens tot nu toe gehaald en heeft enorm veel plezier in haar studie. Van 3-8 juli heeft ze haar faculteit mogen vertegenwoordigen bij een studenten bijeenkomst aan de Indonesia Unversiteit in Jakarta. Vanwege haar dansprestaties is ze door het Departement van Cultuur in Bali uitgenodigd om deel te nemen aan een cultureel festival in Jakarta aanstaande augustus. Samen met haar dansgroep zal ze daar een traditionele Balinese dans ten uitvoer brengen. Op een van de bijgesloten foto's staat Mahayani samen met de decaan van de faculteit en de Minister van Gezondheid nadat ze met een dans een wetenschappelijk congres aan de Udayana Universiteit had geopend.
Bij deze opening was ook prominent Utari aanwezig, die een prachtig lied ten gehore bracht. Utari (14jaar) doet het goed op school, maar heeft als grote ambitie de Indonesiche Celien Dion te worden. Ook dit jaar heeft ze de zangcompetitie op Bali gewonnen. In juni heeft ze samen met haar zanglerares Bali vertegenwoordigd op de nationale zangcompetitie in Surabaja, waar ze van de 35 deelnemers zesde is geworden. Ze speelt guitaar, is een voortreffelijk uitvoerder van Balinese dansen en heeft ook veel ambitie in het ontwerpen van mode.

De studie van Ratih (17 jaar) wordt ook door ZOT gesteund. In September begint ze aan haar laatste jaar van de middelbare school. Ze doet het heel goed (derde van haar klas) en heeft ook de ambitie om volgend jaar aan een universitaire studie te beginnen. Ze is dirigente van een zangkoor.

Zoals jullie zullen begrijpen, zijn Roze-Mieke en ik ervan overtuigd, dat de via ZOT verschafte geldelijke steun aan deze drie jonge vrouwen optimaal benut wordt.

Share the project

Facebook Twitter Vimeo Share to Stumble Upon More...